beauty-sos

S.O.S. Túl rövid lett a hajam!

Avagy hatékony hajnövesztő praktikák.

2015. október 10. - nomi995

Sziasztok! Azt olvastam, hogy egy nő élete során átlagosan 17-szer bánja meg, hogy beült a fodrász székbe. Ennek nagy részét a túl rövidre vagy más fazonúra nyírt haj teszi ki (ott van még persze az elrontott szín is, arról az előző bejegyzésemben már írtam, itt olvashatod: ). Persze aztán megkapjuk a magunkét, hogy: Jajj ezt át kellett volna gondolnod jobban... Minek döntöttél ilyen elhamarkodottan?...blablabla De hát ilyenek vagyunk mi, nők.
Azt mondják, ha valami nagy változás történik az életünkben, akkor valamit magunkon is változtatni akarunk és hát a legkézenfekvőbb a haj (de lehet új tetkó, esetleg piercing... de van akinek néhány új stílusú ruha könnyíti meg a lelkét vagy egy nagy doboz fagyi tortilla chipssel majd leöntve egy üveg kólával :D (
bevallom én néha ez utóbbira szavazok).

De mi lesz, ha a kívánt frizkó túl rövid lett? Összeszedtem 3 tippet, ami szerintem a leghatékonyabb, mivel nekem is ezek segítettek.

1. Ricinus olaj.
Lehet többen is hallottatok már róla, olcsó és hatékony módszer. A gyógyszertárban lehet venni kb. 200ft-os áron/deciliter. Ha kúraszerűen csinálod heti legalább egyszer, de jobb hatás esetében kétszer-háromszor is érdemes. Az üveget tartsd meleg csapvíz alá pár percig vagy tedd mikróba amíg langyos nem lesz, így jobban el tudod oszlatni. Hajfestő ecsettel a legegyszerűbb felvinni, de kézzel is meg lehet oldani. A hajtövekre kell kenni, de ott fontos hogy mindenhova. Én egyébként a hajam végére is szoktam tenni belőle töredezés ellen. Miután felvitted fújj rá meleg levegőt a hajszárítóddal, csavard az egész hajad a fejed tetejére, majd tekerd be folpakkal. Minél tovább hagyod rajta, annál jobb, de néhány órát legalább. Legjobb, ha egész este rajrad van, ilyenkor felvehetsz egy sapkát is rá, plusz tegyél egy törölközőt a párnádra, ha kifolyna bár nálam ez még nem fordult elő. A kimosás az már nem olyan egyszerű, az a lényeg, hogy 2-3-szor is mosd meg, amíg teljesen tisztának nem érzed. 

2. Varga cseppek
A varga cseppek termékcsaládot egyaránt tudom ajánlani, hajhullásra, hajnövesztésre és hajregenerálásra. A termék 19-21 gyógynövény koncentrált kivonatából készült.
A zöld Varga cseppek 2-8 hét alatt megszünteti a haj hullását, élő hajhagymák esetén pedig újból elindítja a növekedést. Itt is szintén a hajtövekre kell fújni, majd elmasszírozni. Illata nekem a Jägermeisterre hasonlít :) Átlagos bolti ára 3390 Ft.
A piros pedig a hajtöredezést állítja meg. Ennek átlagos ára 3590 Ft.

3.Belső táplálás
Vitaminok közül A, E és B valamint a vas, cink és az Omega-3 zsírsav is segít.
Ezeket ételekből is be lehet vinni, vagy különböző kapszulákkal.
A top ételek az egészséges hajért az olajos magvak, lazac, spenót, brokkoli, répa, tojás, sovány húsok, teljes kiőrlésű gabona, hal, kagyló.

+1 Fontos a rendszeres hajvágás és hajvégápolás, így lesz szép, egészséges hosszú hajatok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://beauty-sos.blog.hu/api/trackback/id/tr347954382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása